Historien om Reborn-dukker

Historien om Reborn-dukker

Historien om Reborn-dukker kommer direkte fra USA. Oprindeligt var reborn-dukker kun tilgængelige for nogle få entusiaster, som ønskede at lave levende babyer. Salget eksploderede i 2000'erne, da store kommercielle websteder kom ind på markedet. Siden da var reborn-babyer ikke længere kun for hobbyfolk, men for alle, der ønskede at adoptere en levende reborn-baby. Lad os se på historien om den reborn dukke fra dens fødsel til dens indflydelse på den moderne verden.

Oprindelsen af Reborn-dukken

Historien om Reborn-dukken går tilbage til forhistorisk tid, men kultobjektet er svært at skelne fra legetøj i dag. Små menneskefigurer af træ og ler er blevet fundet i egyptiske grave helt tilbage til 2000 f.Kr. Det var først i det 5. århundrede f.Kr., at dukker kan identificeres som legetøj. Selvfølgelig udviklede dukker sig på forskellige måder på forskellige tidspunkter og forskellige steder, afhængigt af de tilgængelige forme og materialer. De første var mere eller mindre grove afbildninger af ler eller udskåret i træ, og derefter udviklede de sig gradvist med bevægelige lemmer, tøj og tilbehør. I renæssancen dukkede de første mere realistiske Reborn-dukker op, med øjne, hår og endda glasled.

Men det var først i det 19. århundrede, at vi for alvor kom i kontakt med reborn dukker, som vi kender dem. Fra da af blev markedet gradvist udvidet med flere og mere realistiske dukker til alle aldre og budgetter. Jagten på maksimal realisme nåede et nyt niveau i 1990'erne med introduktionen af "reborn" dukker, som nogle gange er foruroligende kopier af nyfødte eller babyer.

Den første Reborn-dukke, der blev solgt på internettet

Den første Reborn-dukke blev solgt online på eBay i begyndelsen af 2000'erne. Dette udvidede markedet for Reborn-dukker, og der begyndte at dukke onlinebutikker op. Markedet startede med samlere, der beundrede den dygtighed og realisme, hvormed disse dukker blev fremstillet. Der gik ikke lang tid, før der dukkede folk op, som ønskede at få Reborn-dukker af følelsesmæssige årsager, f.eks. mødre, som brugte dem som terapeutiske redskaber, eller piger, som ønskede at få en følelse af identitet.

Reborning teknik

Reborningsteknikken er et præcist og omhyggeligt arbejde.

Reborning er kunsten at lave en baby i hånden, så den ligner en nyfødt eller en rigtig baby så meget som muligt ud fra en eksisterende dukke. Bevægelsen startede i slutningen af 1990'erne, primært i USA og Storbritannien. Processen indebærer, at dukken skilles ad for at fjerne industriel maling og bruge et samlesæt med separate lemmer til at skabe en unik, individuel Reborn-dukke.

Reborn-dukker kan fremstilles af enhver vinyl- eller silikonedukke, men nogle er mere velegnede end andre, fordi deres træk er mere realistiske. Derfor vælger producenterne dukker, der allerede har realistiske menneskelige ansigter, når de udvælger dukker. Perlefremstillingsprocessen starter med at vælge den dukke, der skal bruges som basis.

Newborning-teknologi

Med Newborning-teknologien kan du skabe din egen Reborn-baby med en serie.

"Newborning"-princippet går ud på at købe et attrappesæt i en butik og selv ændre det. En reborn dukke lavet med Newborning-metoden er en garanti for en unik og autentisk reborn dukke. Malingen foretages af dukken selv, herunder hårimplantationen, som foretages med små nåle. Derefter vejes det reborn barn, så dets vægt er tæt på en nyfødt babys vægt, og til sidst vælges øjnene.

Sættene kan købes færdige, eller hver del kan købes separat for at gøre barnet så individuelt som muligt. Selvfølgelig er det muligt at få en reborn dukke lavet af en professionel, som i vores butik, tøv ikke med at tjekke alle vores silikone reborn dukker, realismen i disse babyer er utrolig.

Reborn-dukker og kontroverser

Den overvældende realisme af en genfødt baby kan være chokerende.

Reborn-dukker er fascinerende og foruroligende realistiske, og de opnår status som levende væsener: en reborn-baby kan behandles med meget kærlighed og hengivenhed, ligesom en rigtig baby. Nogle kritikere ser dette som en ændring af adfærdsmønstre. Det kan opfattes som usundt. Reborn babyer kan endda være skræmmende: dukkens livløshed får nogle mennesker til at tro, at det er et dødt barn.

Køber fans af reborn-dukker bare en dukke, eller adopterer de en (surrogat)baby? Dette spørgsmål kan stilles ved at se på den rolle, som reborn dukker spiller i deres liv. Der er en hårfin grænse mellem det ægte og det falske. Nogle kvinder, der har mistet deres børn, ser reborn dukker som en måde at sørge på. Det er her, at fænomenet bliver foruroligende. Faren er, at disse sørgende mødre ender med at tro, at dukkerne er ægte. Eksperter mener, at det kan være sundt at "adoptere" et genfødt barn som en måde at sørge på, men kun hvis det ikke bruges for længe. Det er op til den enkelte at tage stilling til dette spørgsmål. Som du kan se, er reborn babyer ikke alment accepteret. For at blive en del af den brede offentlighed uden at krænke alles følelser er det nødvendigt, at de forbliver på deres plads som legetøj og samlerobjekter.

Konklusion

Reborn-dukker er mere end 30 år gamle og bliver mere og mere populære blandt både voksne og børn. Uanset om det er som legetøj eller som terapi for tabet af en elsket person, er disse dukkers skønhed hovedårsagen til deres succes. Ud over kontroversen er reborn dukker blevet sjældne samlerobjekter, som mange mennesker er interesserede i.

Tilbage til blog