Dukker der ligner babyer

Dukker der ligner babyer

Deres øjne, deres ansigtsudtryk, deres hår og deres hud ligner to dråber vand til en rigtig babys. Reborn babyer, lavet af silikone, er mere end realistiske. Vores udvalg af de bedste pige- og drengedukker, som har stor succes i Frankrig.

Reborn babyer er ultrarealistiske dukker, der skaber illusionen. Disse " ægte falske babyer " kaldet "reborn" eller "genfødt" var en sand succes i USA i 90'erne. Disse babydukker er lavet i silikone i pige- og drengeversioner på størrelse med en rigtig nyfødt. Øjnene, håret, hudens tekstur, mimik og ansigtsudtryk er lavet til perfektion, så meget at man kan tage fejl. Hvis denne realisme vækker overraskelse, elsker børnene at have det sjovt med disse nyfødte, som de allerede betragter som deres egne babyer. Hvis priser for reborn babyer quand nogle gange nå op på flere hundrede euro, andre dukker forbliver mere overkommelige. Oplev vores udvalg af de bedste reborn babyer til piger og drenge, eller til tvillinger, i silikone. 

dukker der ligner rigtig babyer

Den reborn dukke eller "reborn dolls" er en kunstform, der er kendt og anerkendt i hele verden.

I dag skal vi tale om Megane, en fransk stjerne inden for reborn kunst.
Megane Bernard er 25 år gammel og har en passion, som kun få mennesker kender til, eller som andre finder mærkelig: Hun skaber reborn dukker i sit hjem i Pully. Det er falske babyer, der ligner de rigtige babyer meget.
I sit værksted, udstyret med pensler og farver af alle slags, bruger hun snesevis af timer på at male og samle hver enkelt af sine kreationer. Og resultatet er fantastisk.
Hun går også nogle gange ned ad gaden med en af sine dukker i en barnevogn for at vise forbipasserende dette særlige univers uden tabuer.

dukker der ligner ægte babyer


I hjemmet har Megane alt, hvad unge forældre kan have brug for: en barnevogn i stuen, farverigt tøj til nyfødte i soveværelset og et udvalg af forskellige lolettes på væggen. "Det her er Evelyn, jeg har adopteret hende, og det her er hendes fødselsattest," siger den 25-årige med en baby i armene. Med lukkede øjne, knap åben mund og hår på hovedet ser den lille pige, der er puttet ind til sig, ud til at sove. Illusionen er næsten perfekt: alt er til stede for at få os til at tro på et rigtigt barn. Og alligevel er det ikke tilfældet. Megane holder en såkaldt reborn dukke. Dette er en skabelse, der er blevet sat sammen fra bunden, med funktioner, der ligner en baby på få uger, helt ned til de mindste detaljer.
Denne dukke, der er malet og samlet, er meget mere end et stykke legetøj: det er et kunstværk, hvilket den kvinde, der har skabt dem dagligt i de sidste to år, kan bevidne. "Mange mennesker ser det ikke på den måde, fordi de ikke kender den kunstneriske side bag det. Men for at lave en af disse dukker skal man bruge dusinvis af lag maling og frem for alt skal man bruge lang tid på at tørre mellem hvert lag, før man begynder forfra." I alt anslår hun, at hver af hendes kreationer tager omkring 100 timer at lave.

"Folk leder ofte efter mit problem, I første omgang starter kunstneren med et vinylsæt uden farve, som består af et hoved, arme og ben, som hun bestiller på internettet. Hun skaber dem derefter hjemme i Pully (VD) på sit skrivebord på sit værelse. "Jeg indrømmer, at det er lidt mærkeligt, vi har babystykker derhjemme, og vi skal tilberede dem i ovnen, hvilket kan være overraskende", griner hun.
Når hun har modtaget de rå stykker, bruger hun sin fantasi til at skabe det endelige resultat. Jeg går endda så langt som til at lave de årer, rødme og ufuldkommenheder, som børnene har, for at gøre dem så realistiske som muligt, inspireret af rigtige babyer," fortsætter hun. Inderst inde tror jeg, at det er dette meget virkelige aspekt, der kan forstyrre dem, der ikke er vant til at se disse dukker."

Hun fandt selv verden fascinerende, da hun først opdagede den. Jeg faldt over det helt tilfældigt, da jeg forberedte en præsentation," siger hun. Jeg så et billede på internettet af en baby, som jeg syntes så meget mærkeligt ud... det var fordi det var en reborn baby. Jeg ville gerne prøve det! I dag er det en ny kunstform, som giver hende mulighed for at udtrykke sig. Folk kigger ofte efter mit problem, de spørger mig, om jeg har mistet et barn, om jeg gør det, fordi jeg ikke kan få børn," fortsætter hun. Jeg gør det ikke, fordi jeg ikke kan få børn! Jeg udfylder ikke nogen huller med dette, men når jeg skaber, sætter jeg mig selv i en boble, som får mig til at føle mig godt tilpas."

"Jeg ser dem ikke som rigtige børn. Kvinden, der netop har afsluttet sin læretid som laborant, er i øjeblikket i gang med sin femtende dukke. Hun laver dem ved siden af, både til sig selv og til kunder. "Unge piger køber dem af mig som dukker, eller voksne køber dem til samlinger. Hun bytter dem også nogle gange, som f.eks. den, hun har derhjemme i øjeblikket, Evelyn, som er skabt af en anden. Vaudoise har indført den. "Det er normalt navngivningen af dem og snakken om adoption, der kan chokere folk, men personligt ser jeg dem ikke som rigtige børn," siger hun. Hun fortæller også, at intet af dette er forbundet med et ønske om moderskab: "Jeg spiller dukken og ikke moderen, jeg har simpelthen altid beholdt denne barnlige sjæl!"
Selv om hendes omgivelser nogle gange er overraskede over at se hende ankomme til familiefester med en baby i armene, forsikrer hun selv, at hun er blevet mere selvsikker, siden hun begyndte at skabe dem. "Jeg mener, at det skal forblive noget sundt, noget, der er under opsyn. Personligt føler jeg, at det har givet mig mulighed for at være mig selv og tage ansvar for mig selv gennem denne lidt bizarre passion."

en af vores tidligere artikler dykkede vi ned i den fascinerende verden af reborn dukker og deres historie fra begyndelsen i USA til deres udbredelse i Danmark og resten af verden. Vi præsenterede også Reborn-Dukke.dk (https://reborn-dukke.dk/) som en luksuriøs og højkvalitets shoppingdestination for entusiaster og samlere i Danmark, der tilbyder et eksklusivt sortiment af håndlavede dukker og en engageret kundeservice. Hvis du vil lære mere om reborn dukker og Reborn-Dukke.dk, kan du læse den fulde artikel her.

Tilbage til blog